חופשה ביפן היא חוויה בלתי נשכחת, והיא איננה מהחופשות שיוצאים אליהן ללא הכנה מראש. במדריך זה תמצאו את כל הפרטים שאתם צריכים לדעת על מנת לחבר את הטלפון הנייד שלכם לאינטרנט במהלך החופשה ביפן ולאפשר לעצמכם, לגלוש, לקבל ולשלוח הודעות ולקיים שיחות מקומיות ובינלאומיות. כאן תמצאו המלצות על Sim ליפן ו-eSim ליפן במחירים משתלמים ומחברות אמינות ומבוססות.
שלושה חברות כאלה מהן תוכלו להזמין סים ליפן הן Airalo, מולטי טראוול הישראלית המציעה שירות בעברית ו-DrimSim. לנוחיותכם צירפנו כאן הסבר קצר על השירותים של כל אחת מהן וקישורים דרכם תוכלו לבצע רכישה של סים פיזי ו/או eSim ליפן.
Drimsim
דרים סים היא חברה וותיקה בתחום, שמציעה פתרון יעיל ומשתלם למי שמעוניינים בקניית סים ליפן. תוכלו להזמין מראש סים קלאסי (רכיב פלסטיק קטן שמותקן באופן פיזי במכשיר) או eSim ליפן, בהתאם למכשיר שברשותכם ולהעדפותיכם. בהמשך המדריך תמצאו הסבר מפורט על ההבדלים בין שתי האופציות. הקונספט של דרים סים הוא סים לגלישה בלבד, ללא חבילות וללא התחייבות. טוענים באפליקציה סכום על פי רצונכם (מינימום 20 אירו) ומשלמים רק על הגלישה בפועל בתעריף ידוע מראש. אם נשארת יתרה בסיום הטיול ביפן היא אינה הולכת לאיבוד. אותו סים תקף בכ-190 מדינות, ותוכלו להשתמש בו בנסיעות הבאות שלכם לחו"ל.
להזמנת SIM או eSIM ליפן-Drimsim לחצו כאן
מולטי טראוול
חברת מולטי טראוול הישראלית מציעה eSim ליפן במחירים זולים מאוד, אפילו ביחס לחברות יפניות מקומיות. היתרון העיקרי של החברה אל מול אופציות אחרות הוא שירות לקוחות בעברית. בנוסף, החברה מציעה חבילות בהתאמה אישית (בהתאם לנתוני הגלישה ולמספר השיחות שלכם). עבור חלק מהמכשירים קיימת גם אופציה לאפליקציית שיחות.
להזמנת eSIM ליפן ממולטי טראוול לחצו כאן
Airalo
Airalo הינה חברת eSim עולמית ותיקה ואמינה המציעה חבילות אינטרנט ליפן במחירים זולים, בנוסף לחבילות גלישה אוניברסליות המציעה למגוון יעדים שונים. גם ב-Airalo בדומה לחברות שהזכרנו קודם מציעים איסים ליפן בהתקנה מרחוק, עם הפעלה פשוטה ושירות לקוחות זמין בשפה האנגלית. השירות של Airalo מתאים למכשירים תומכי eSim. שיטת התשלום: חבילות נתונים החל מ4.5$ ל1G גלישה ועד ל20G ב26$, מחירים משתלמים גם בהשוואה לחברות סלולר מקומיות.
להזמנת eSIM ליפן מ-Airalo לחצו כאן
sim ליפן – מה האופציות?
יפן ידועה בהיותה מדינה שוחרת טכנולוגיות מתקדמות עם שוק סלולר מפותח מאוד, ולכן קשה מאוד יהיה להסתדר בה בלי טלפון מחובר לאינטרנט. לכן, מומלץ להכיר מראש את שני סוגי הסים ליפן שבאפשרותכם לבחור ביניהם במהלך החופשה ביפן: סים קלאסי ליפן וe-Sim- ליפן.
תוכלו למצוא eSim בינלאומי בקלות ובמחירים מעולים, אבל חשוב לוודא שאתם עושים זאת מול חברה אמינה ומוכרת.
מה זה eSim?
eSim הוא קיצור של Embedded Sim, כלומר "סים מוטמע". מדובר בכרטיס סים שכבר קיים במכשיר, והוא מופעל לאחר סריקת ברקוד שמחבר את הסמארטפון שלכם לשירותי גלישה וסלולר.
היתרון העיקרי והבולט של eSim ליפן הוא העובדה שאין צורך להתקין אותו באופן פיזי במכשיר. גם תוכלו לרכוש ולהתקין אותו בתוך דקות מכל מקום שבו יש אינטרנט זמין – בבית, בעבודה ואפילו בשדה התעופה רגע לפני שעולים לטיסה.
מה זה סים קלאסי?
סים קלאסי הוא כרטיס הפלסטיק הקטן שמותקן במכשיר הטלפון שלכם. על מנת להחליף בין הסים הישראלי לבין ה-sim ליפן יש צורך להוציא את הסים הקבוע שלכם באופן פיזי מהמכשיר ולהתקין במקומו את הסים שרכשתם מבעוד מועד. כדי לקבל את הסים ליפן יהיה עליכם להזמין אותו במשלוח או להגיע באופן פיזי לחברת הסלולר. (יש מספר דגמי סמארטפון עם אופציה של סים כפול. אם יש ברשותכם מכשיר כזה תוכלו להתקין סים קלאסי ליפן בלי להוציא את הכרטיס הישראלי).
Sim ליפן או eSim ליפן – מה עדיף?
על מנת לענות על השאלה, ערכנו השוואה בין שתי האופציות במספר קטגוריות.
עלות
מחיר השימוש בסים וב-eSim של אותה חברה הוא לרוב זהה. עם זאת, יש לקחת בחשבון, שבמידה ואתם מעוניינים לרכוש sim ליפן, תצטרכו להגיע לסניף או לשלם על משלוח, משום שמדובר ברכיב פיזי. לא מדובר בפער גדול, אבל בתחשיב הכולל ניתן לומר שסים קלאסי ליפן יעלה מעט יותר בשל המרכיב הזה.
נוחיות
כאמור, על מנת להתקין סים קלאסי תצטרכו להגיע לחנות או להזמין משלוח, ולאחר מכן יהיה עליכם להוציא את הסים הישן מהמכשיר לצורך ההתקנה של הסים ליפן (למעט במכשירי סים כפול, אז תוכלו רק להתקין את הסים ליפן בלי להוציא את הסים הקבוע שלכם). אם תבחרו לרכוש סים יפני בשדה התעופה או בעיר, תצטרכו לבזבז זמן יקר לאחר הטיסה הארוכה.
אם תבחרו באופציה של eSim ליפן, תהליך ההתקנה שאורך מספר דקות ייעשה מרחוק, מכל מקום שבו יש אינטרנט זמין, והוא כולל סריקת ברקוד (לרוב מתקבל בדוא"ל) והפעלה של הכרטיס בהגדרות המכשיר. במקרה הזה תוכלו לגלוש דרך המכשיר שלכם כבר עם הנחיתה ביפן.
אמינות
אמינות ובטיחות של הסים ליפן וה-e-sim ליפן תלויות בחברה ממנה הוזמנו. לרוב, אין הבדל משמעותי בין שני סוגי הכרטיסים כאשר הם מסופקים על ידי אותה חברה. עם זאת eSim עשוי להיות יעיל יותר, משום שהפרוטוקולים לבטיחות שלו מתעדכנים מעת לעת, אבל באופן כללי, האמינות תלויה בראש ובראשונה בספק הסלולר.
זמינות
בעיקרון, אין בעיה למצוא את שני סוגי הכרטיסים כמעט בכל מקום בעולם. עם זאת, כשרוצים לרכוש סים קלאסי צריך להגיע באופן פיזי לחנות או דוכן שמוכרים סים ליפן, ואם, למשל, נחתתם ביפן בשעות הלילה, תצטרכו להמתין שהחנויות ייפתחו על מנת לרכוש סים מקומי בעיר. במקרה של eSim ליפן הרכישה יכולה להתבצע אונליין, מכל מקום ובכל זמן שתרצו.
התאמה למכשיר
אם הסמארטפון שלכם נרכש בשנים האחרונות, רוב הסיכויים שהוא תומך eSim. למען הסר ספק, תוכלו להיכנס לאתרים של מולטי-טראוול או drimsim באמצעות הקישורים המופיעים למעלה, ולבדוק האם הדגם שברשותכם מתאים להתקנת eSim ליפן. סים קלאסי ליפן מתאים לכל המכשירים בשוק הסלולר הישראלי.
באופן כללי ניתן לומר ששתי האופציות הן בסך הכול נוחות ופשוטות, אבל eSim ליפן מציע מגוון רחב יותר של יתרונות ומתאים לרוב המטיילים.
איפה קונים Sim ליפן?
יש מגוון אופציות לקניית סים ליפן, ואלה העיקריות שבהן:
קניית SIM ליפן או eSIM ליפן אונליין לפני הטיסה (מומלץ)
אם אתם רוצים להגיע לטיסה ליפן בראש שקט, וליהנות מגישה לאינטרנט מיד ברגע הנחיתה, זו האופציה העדיפה ביותר עבורכם.
עם זאת, קחו בחשבון, שהרשת מלאה בהצעות מפתות, וחשוב לוודא שאתם מבצעים את הרכישה דרך חברה אמינה, שתספק לכם את השירות בצורה יעילה וטובה, בלי הפתעות ובלי אותיות קטנות בחוזה שיגרמו לכם מפח נפש כאשר יגיע החשבון.
כאמור, החברות שצוינו במדריך זה הן חברות אמינות, עם שירות לקוחות מעולה, שדרכן תוכלו להזמין סים ליפן בראש שקט.
DrimSim מתמחה בפתרונות סלולר לתיירים. החברה מציעה סים אוניברסלי שפועל בקונספט תשלום שמאוד מתאים לחופשות – בלי התחייבות לחבילה ועם תשלום רק על הגלישה בפועל. יתרון משמעותי נוסף הוא שמדובר בסים אוניברסלי, שאפשר להשתמש בו בכ-190 מדינות ברחבי העולם. אם הטיול שלכם משלב מדינה נוספת או אם אתם עוצרים לקונקשן של כמה שעות בדרך ליפן, תוכלו לגלוש באינטרנט באמצעות אותו סים שרכשתם ליפן. בנוסף, אם תישאר יתרה שלא ניצלתם במהלך החופשה ביפן היא תישמר לכם לנסיעה הבאה לחו"ל ולא תלך לאיבוד, כפי שקורה כאשר מתחייבים לחבילה יקרה לתקופת זמן ארוכה מאורך הטיול. קחו בחשבון שבכל מדינה יש תעריף שונה לגלישה, כך שחשוב לבדוק את רשימת התעריפים באתר לפני שאתם מתחילים לגלוש. לרוב, התעריפים דומים לתעריפים המקובלים במדינות הרלוונטיות ואף זולים מהם.
מולטי טראוול הישראלית מציעה חבילות סים ליפן בהתאמה אישית. כלומר, אתם רוכשים חבילה חד פעמית בהיקף שמתאים בדיוק לצרכים שלכם, ולא מעבר לכך. למעשה, אתם יכולים לבחור כמה שיחות וכמה הודעות אתם רוצים בחבילה, והיא מתומחרת בהתאם באופן אוטומטי. במולטי טראוול האופציה היחידה היא eSim ליפן, כך שחשוב לוודא שהסמארטפון שלכם תומך בטכנולוגיה. בין היתרונות הבולטים של מולטי טראוול הוא כמובן שירות הלקוחות בעברית, ורשימה ארוכה של חוות דעת מהללות ממטיילים ישראלים ברשת.
רכישת Sim ליפן בשדה התעופה בטוקיו
בשדה התעופה בטוקיו תוכלו למצוא מגוון כרטיסי סים ביפן, מרכישת כרטיסי Prepaid לתקופה מוגבלת בחנויות ובדוכנים בשדה ועד רכישה במכונות אוטומטיות.
קניית סים ליפן בטוקיו
ברחבי טוקיו תוכלו למצוא הרבה מאוד חנויות סלולר, המציעות מגוון אופציות לרכישת סים לתיירים. כרטיסי סים בטוקיו ובערים נוספות ביפן זמינים לרכישה גם בחנויות נוחות, בחנויות אלקטרוניקה ועוד.
קניית Sim ליפן של חברות סלולר יפניות אונליין
יש אפשרות לרכוש באינטרנט סים ביפן מחברות מקומיות, שחלקן מבצעות שליחויות של הכרטיס המקומי לבית המלון בו אתם מתארחים.
כמה עולה סים ליפן?
כדי לברר מה המחיר של סים ביפן בחנו כמה מהאופציות המובילות.
sim ליפן של מולטי טראוול
6.4$ לחבילה עם ג'יגה אחד, 11.8$ ל-2 ג'יגה, 54.8$ ל-10 ג'יגה וכו'. באופן כללי, ככל שהחבילה גדולה יותר כך המחיר פר ג'יגה יורד.
סים ליפן של דרים-סים
ב-DrimSim מחיר הסים ליפן מורכב ממחיר הסים עצמו (10 אירו לסים קלאסי וגם לסים אלקטרוני), ומתעריף הגלישה (שעומד, נכון למועד כתיבת המדריך, על 0.03 אירו למגה בייט). הסכום המינימלי להטענה בחשבון הוא 20 אירו. במידה ותבחרו באופציה של סים קלאסי (פיזי), צריך להוסיף לתחשיב גם את עלות המשלוח (כמה אירו בודדים).
מחיר סים ביפן של חברות מקומיות
מחירי חבילות לסים יפני של חברות מקומיות נעים סביב כ-34$ לחבילה לשמונה ימים. עם זאת, יש שונות רבה במחירים בהתאם לסוג החבילה ולחברה.
תקשורת וסלולר ביפן
יפן היא מדינה מאוד מתקדמת מבחינה טכנולוגית, ופועלות בה ארבע חברות סלולר מרכזיות: KDDI, NTT DoCoMo, Rakuten Mobile וYmobile.
לפי אתר Speedtest יפן נמצאת במקום ה-54 בעולם במהירות חיבור המובייל עם כ-41.15 מגה בייט לשנייה בממוצע. ברוב חלקי המדינה קיים חיבור 5G נרחב.
האפליקציה הפופולרית ביפן לשליחת הודעות ושיחות קוליות היא LINE, ומומלץ להוריד ולהתקין אותה לפני החופשה ביפן, במיוחד אם אתם בוחרים באופציה של חיבור לאינטרנט בלבד (ללא חבילת שיחות).