מנגה (漫画) מודרנית, היא למעשה גלגול של סגנון ציור יפני שהופיע לראשונה באזור 1950. מאז, הפופולריות של המדיום הזה נמצאת בנסיקה תמידית. היום, תוכלו למצוא תעשייה ענפה של מנגה ביפן, במיוחד עם עליית הפופולריות של מנגה במדינות מערביות. אבל בשונה ממדינות מערביות רבות, ביפן הקוראים של חוברות הקומיקס האלו הם גברים ונשים בטווח גילים רחב. נפוץ מאוד, למשל, לראות אנשי עסקים מעבירים נסיעה ארוכה בקריאת חוברת צבעונית.
הז'אנרים מגוונים מאוד, מרומנים היסטוריים ועד מד"ב עתידני ורומנים רומנטיים. באופן כללי (מאוד), אפשר לחלק את המנגה לארבעה ז'אנרים מרכזיים: בנים, בנות, צעירים ומבוגרים. תמצאו אותם בכל חנות ספרים ובחנויות נוחות רבות. הרבה ספרי או סדרות מנגה הופכים לפופולריים במיוחד אחרי שהם מעובדים לגרסה הטלוויזיונית שלהם – אנימה (アニメ). סדרות כמו "דרגון בול זי", "פוקימון" או "וואן פיס" הן למעשה גרסת האנימציה של ספרי מנגה. סטודיו אנימציה בשם גיבלי עזר להביא את הפופולריות של האנימה לארה"ב ומשם למערב, עם סרטים שזכו להצלחה בינלאומית כמו "טוטורו השכן הקסום שלי" ו-"המסע המופלא".
אירועים ומקומות בולטים לחובבי אנימה ומנגה
ביפן, האהבה למנגה ואנימה לא מסתכמת על המדף או בטלוויזיה. בתי קפה בסגנון מנגה נפוצים ביותר, ובהם הלקוחות יכולים לעיין בספריית מנגה ענקית ומתעדכנת. ישנם גם בתי קפה עם תאי קריאה פרטיים. תמצאו מקומות רבים כאלו בערים גדולות כמו טוקיו או אוסקה. ברובם, תוכלו להזמין משקאות לא-אלכוהוליים ללא הגבלה.
בסגנון דומה, תוכלו למצוא בתי קפה בהם המלצריות לבושות כמו משרתות (Maids) בסגנון מנגה. אלו נמצאים בעיקר בשכונת אקיהבארה, שם הוקם בית הקפה הראשון בסגנון. מאז, הוקמו בתי קפה בעלי נושא או עיצוב ספציפי בכל יפן, וגם בדרום קוריאה, סין, תאילנד, טאיוואן ומדינות רבות נוספות.
העיצוב המרכזי שמגדיר את המסעדות האלו הוא הלבוש של המלצריות, שלבושות כמו מנקות צרפתיות. המסעדות עצמן בדרך כלל מתגאות בעיצוב "חמוד" (או "קאוואי"). חשוב לציין שלמקומות האלו אין אופי מיני כלל, והצילום בהם אסור.
אירועים
ישנם מספר אירועים חשובים בתרבות המנגה שנערכים ביפן מדי שנה. תערוכת AnimeJapan היא הגדולה והחשובה ביותר בעולם, והיא נערכת במרכז הכנסים שבאודאייבה. אירוע מעניין נוסף הוא Comiket, יריד קומיקס וספרי מנגה גדול שמושך מאות אלפי אנשים לשני האירועים השנתיים שלו.
אתרים חשובים
חובבי אנימה ומנגה מוזמנים לבקר במוזיאון המנגה של אישינומורי, במוזיאון של סטודיו גיבלי בטוקיו, במגדל "וואן פיס" שבטוקיו ליד מגדל טוקיו, במוזיאון המנגה הבינלאומי בקיוטו או במוזיאון המנגה שבקיטקיושו.